Laat de snelheidsbegrenzer in uw C1 of 108 ombouwen naar een comfortabele cruise control.

Wilt u ook graag wat meer comfort in uw Citroën C1 of Peugeot 108, we kunnen u aanbieden om de huidige snelheidsbegrenzer om te bouwen naar een snelheidsbegrenzer met cruise control.

CRUISE CONTROL INBOUW CITROËN C1 & PEUGEOT 108

 

Wilt u graag wat meer comfort in uw Citroën C1 of Peugeot 108?
Laat een Cruise Control systeem inbouwen in uw C1, 108 of Aygo (bouwjaar vanaf 2014). We kunnen de huidige originele schakelaar van de snelheidsbegrenzer ombouwen zodat deze ook functioneert als cruise control schakelaar.
Is uw auto nog niet voorzien van een snelheidsbegrenzer dan bouwen we een nieuwe schakelaar in op de originele plek van de snelheidsbegrenzer. Indien uw auto is voorzien van een snelheidsbegrenzer dan bouwen we een led lampje in het dasboard in zodat het zichtbaar is dat het cruise control systeem ingeschakeld is.

Cruise control.
Tegenwoordig nemen hulpsystemen de bestuurder steeds meer taken uit handen. Eén daarvan is de cruise control. Hoe werkt die en hoe ga je er mee om?

Wat is het en wat doet het?
Voor wie de term cruise control nog onbekend is leggen we het graag even uit. Cruise control is een snelheidsregelaar, die ervoor zorgt dat de auto een constante snelheid aanhoudt zonder dat de bestuurder het gaspedaal hoeft te beroeren. Een sensor meet voortdurend de snelheid en zorgt via de cruise control voor een constante snelheid.

Citroën C1/Peugeot 108
De compactheid van de C1 en de 108 doet vermoeden dat deze voornamelijk geschikt zijn voor gebruik in de stad. Het tegendeel is echter waar. De auto komt op lang te rijden afstanden ook zeer goed uit de voeten. Helaas zal negen van de tien mensen op ten duur last krijgen van verkrampte benen/voeten, hier bedacht Ralph Teetor in 1945 een oplossing voor. De uitvinder van het prachtige systeem cruise control. Ralph Teetor was blind en reed dus met een chauffeur, hij stoorde zich aan het feit dat zijn chauffeur niet in staat bleek een constante snelheid aan te houden. De door hem bedachte snelheidsregelaar maakt het mogelijk om continu met dezelfde snelheid te rijden zonder dat de bestuurde het gaspedaal hoeft te gebruiken. Voor de veiligheid schakelt het systeem zichzelf uit op het moment dat je het rem- of koppelingspedaal intrapt.


De voordelen van een Cruise Control systeem zijn:

  • Meer comfort
  • Lager gemiddeld brandstofverbruik
  • Meer veiligheid
  • Constante snelheid, minder risico op snelheidsbekeuringen


De kosten voor het inbouwen van een cruise control zijn:

 

Inbouwen Cruise Control
Wij als Citroën dealer bieden dit stukje extra comfort natuurlijk graag aan! Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen, maak direct een afspraak of kom gerust bij ons langs in de showroom!