08 februari 2017

Citroën C-Aircross Concept

De C-Aircross is een concept car waarmee Citroën zijn visie op een SUV in het compacte segment laat zien. Een mooie compacte SUV welke waarschijnlijk over een paar jaar op de markt zal komen.

vergroten

Citroën C-Aircross Concept, de compacte SUV van de toekomst.

Op de autosalon van Genève in maart presenteerd Citroën de nieuwe SUV concept, genaamd C-Aircross.

Het zal waarschijnlijk nog een paar jaar duren voordat deze auto gebouwd zal gaan worden.
De C-Aircross komt met zijn afmetingen van 4,15 meter in de zelfde grote als de C4-Cactus maar zal hoger op zijn wielen komen te staan. De accenten van een C4 Cactus zien we terug in het front en de dakrails van de C-Aircross concept.

De auto heeft opvallende, gekleurde details. Het is overduidelijk een grote broer van de nieuwe C3 en van de C4 Cactus met z’n Airbumps die de carrosserie beschermen en de kenmerkende neus met smalle grille. Via deuren die in tegengestelde richting openen kom je in het interieur, waar je stoelen aantreft die zijn bekleed met quilt-effect-stof. De auto beschikt over vele connectiviteit mogelijkheden zodat de smartphone volledig geintegreerd wordt in de auto. Een head-up display vervangt het instrumentarium, alle andere functies worden weergegeven op een 12 inch beeldscherm. De buitenspiegels zijn vervangen door camera's. Ook bijzonder is het stuur, dat net als bij Citroëns van vroeger één spaak heeft aan de onderkant.
De C-Aircross beschikt over Grip Control, een gripsysteem dat de afwezigheid van vierwielaandrijving moet compenseren.

Citroën maakt grote stappen op het gebied van connectiviteit. Nieuw is de app Share with U waarmee het mogelijk is om mediacontent (games, muziek, video’s) te delen met reisgenoten. Het functioneert via een geïntegreerde wifispot in de auto. Ook de ConnectedCAM Citroën is in de C-Aircross Concept aanwezig. Dit is een HD-camera geplaatst achter de binnenspiegel. De opgenomen beelden kunnen eenvoudig worden gedeeld op sociale media.

Op de autosalon van Genève volgende maand toont Citroën de C-Aircross voor het eerst aan het grote publiek. 

We houden jullie uiteraard op de hoogte over de vorderingen van de C-Aircross.