07 juli 2017

Citroën zet de aanval in op de SUV-markt met de nieuwe Citroën C5 Aircross

Een auto met een unieke en even dynamische als zelfbewuste uitstraling, met alle kenmerken van een Citroën én van een SUV.

vergroten

Met de onlangs onthulde C5 Aircross zet Citroën de aanval in op de populaire SUV-markt.

Een dynamische en zelfbewuste SUV
De C5 Aircross heeft een sterke persoonlijkheid. Het exterieur oogt stoer en robuust, maar komt dankzij zijn evenwichtige en vloeiende lijnen en de kenmerkende grafische elementen nooit agressief over. De C5 Aircross is ook weer een echte Citroën. De SUV beschikt over een in twee niveaus verdeelde lichtsignatuur, hightech koplampen en achterlichten, gekleurde dakrails, andere kleuraccenten, en een nieuw type Airbumps.

De nieuwe Citroën C5 Aircross moet de meest comfortabele SUV in zijn markt worden en er is daarom zowel bij het exterieur als in het interieur aan elk detail gedacht om optimaal comfort te creëren.

Unieke rijsensaties met Citroën Advance Comfort
De C5 Aircross markeert een belangrijke stap in het Citroën Advanced Comfort®-programma. Hij is namelijk als eerste auto ter wereld voorzien van een vering met progressieve hydraulische veerstops (Progressive Hydraulic Cushions). Dit resulteert in een ongeëvenaard veercomfort, een typisch Citroën-kenmerk. Dat maakt van de C5 Aircross de ideale reisauto.

Het werkingsprincipe van dit nieuwe veersysteem is eenvoudig. Een conventioneel veersysteem bestaat uit een schokdemper, een veer en een mechanische aanslag. Het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions beschikt daarnaast over twee hydraulische aanslagen, één voor de uitgaande slag en één voor de ingaande slag van de vering. Hierdoor kent de vering twee werkingsfasen en kan het gevoel van een vliegend tapijt gecreëerd worden. Deze techniek debuteert weliswaar op de C5 Aircross, maar zal ook beschikbaar worden op andere modellen.

Binnenruimte
Met zijn wielbasis van 2730 mm, een van de langste van het segment, is de C5 Aircross "best in class" qua binnenruimte, met name achterin. Bovendien is de auto voorzien van een groot aantal praktische opbergvakken (groot dashboardkastje, centrale opbergruimte) en een rechthoekige en ruime bagageruimte met een inhoud van 482 l.

Stoelen met massagefunctie
De uitnodigende stoelen van de C5 Aircross bieden alle inzittenden een ongekend zitcomfort. Zo zijn de voorstoelen leverbaar met stoelverwarming en een hightech multipoint-massagesysteem dat werkt met 8 luchtkussentjes in de rugleuning. Dankzij dit systeem kunnen de bestuurder en voorpassagier onafhankelijk van elkaar kiezen uit een van de 5 beschikbare massageprogramma’s 

Air Quality System
Daarnaast is de nieuwe C5 Aircross voorzien van het AQS (Air Quality System), een kwaliteitssysteem voor de interieurlucht. De automatische airconditioning beschikt over een actieve-koolstoffilter met hoog rendement dat deeltjes filtert en de lucht effectief reinigt om de inzittenden te beschermen tegen vervuilde buitenlucht.

Demping van geluiden en trillingen
Er is bijzonder veel zorg besteed aan de geluidsisolatie van de nieuwe C5 Aircross. Door de gelaagde zijruiten vóór, met tussen de twee lagen glas een isolerende laag, zijn de afrolgeluiden en het windgeruis sterk afgenomen. De inzittenden kunnen onderweg dus genieten van een ongekende rust. Ook de demping van motorgeluiden en -trillingen heeft speciale aandacht gekregen.

4WD Plug-In Hybride
De Citroën C5 Aircross gaat er ook als plug-in hybride komen. Deze uitvoering van de C5 Aircross wordt daarmee meteen de krachtigste productieauto die Citroën ooit gebouwd heeft. Hij krijgt een gecombineerd vermogen van 300 PK. Daarvan neemt de verbrandingsmotor ongeveer 200 PK op zijn rekening en de twee elektromotoren de rest. De C5 Aircross zal beschikken over een elektromotor voor en een elektromotor achter. Dit betekent dat de SUV over vierwielaandrijving zal beschikken.

Met welke motoren de nieuwe C5 Aircross verder exact leverbaar wordt is nog niet bekend, maar naar verwachting zullen dit de volgende motoren zijn: De benzine motoren zullen naar verwachting de PureTech 130 PK en de THP S&S 165 PK worden en daarnaast zal dieselen mogelijk zijn met de 120, 150 en 180PK BlueHDi motoren.

Nieuwste technologieën 

Grip Control & Hill Descent Control
De C5 Aircross kan dankzij Grip Control en Hill Assist Descent Control ook op onverhard terrein uit de voeten. Naast de Grip Control met 5 standen (standaard, zand, sneeuw, off road en ESP OFF) beschikt de C5 Aircross over een unieke veiligheidsverhogende functie die ervoor zorgt dat de auto op steile hellingen beter beheersbaar blijft: de Hill Assist Descent Control. Deze functie beperkt automatisch de snelheid van de auto op steile afdalingen zodat de bestuurder al zijn aandacht kan richten op het sturen.

Vision 360
Het Vision 360-systeem laat de directe omgeving van de C5 Aircross in een vogelvluchtweergave op het touchscreen zien! Dit maakt het inschatten van afstanden en het bepalen van de positie van obstakels gemakkelijker. Bijzonder nuttig bij manoeuvres in smalle straten of bij het inparkeren. 

Adaptieve Cruise Control
De adaptieve cruise control met stopfunctie is een rijhulpsysteem dat de voorligger detecteert en er door automatisch afremmen en gas geven voor zorgt dat een van tevoren door de bestuurder ingestelde veilige afstand wordt aangehouden. Desnoods kan de auto door het systeem tot stilstand worden gebracht.

Citroën Connect Nav
De Citroën C5 Aircross is voorzien van het allernieuwste 3D-navigatiesysteem van Citroën, de Citroën Connect Nav. In combinatie met een 8 inch capacitief HD-scherm, dat slechts lichtjes aangeraakt hoeft te worden, biedt dit systeem vele handige voorzieningen. Zo kan de bestuurder dankzij de spraakherkenning de navigatie-, telefoon- en mediafuncties bedienen terwijl hij zijn ogen op de weg gericht kan houden.

Bovendien kan hij dankzij de functie Mirror Screen (onder andere compatibel met Apple CarPlayTM) de apps van zijn smartphone veilig gebruiken via het touchscreen van de auto.

Handsfree Achterklep
De C5 Aircross beschikt ook over de bijzonder handige handsfree achterklep. Als u de handen vol hebt, kunt u de achterklep gemakkelijk openen of sluiten dankzij een sensor aan de onderzijde van de achterbumper. Eén voetbeweging is voldoende.

Bekijk de werking van de bovenstaande technologieën door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Technologieen.jpg

De nieuwe Citroën C5 Aircross is vanaf eind 2018 beschikbaar.