15 april 2017

De nieuwe Citroën C5 Aircross

De eerste foto's van de nieuwe Citroën C5 Aircross zijn verschenen.

vergroten

Volgende week, tijdens de autoshow van Shanghai wordt de Citroën C5 Aircross onthuld, maar de eerste foto’s zijn nu al online verschenen.

De C5 Aircross is te herkennen aan de hoog geplaatste LED lampen en de bekende Airbumps. Daarmee past deze C-Segment SUV perfect bij de bestaande modellijn van Citroën.

Hiernaast staat het uiterlijk van de C5 Aircross zeer dichtbij dat van de in 2015 gepresenteerde Aircross Concept. Dit is vooral te herkennen aan de chromen omlijsting van de zijruiten.

Ook het interieur van de C5 Aircross straalt weer helemaal het Citroën Design uit. Zo zijn onder ander het ontwerp van de stoelen en portieren afgeleid van de C4 Cactus en de nieuwe C3. Het interieur is daarnaast voorzien van allerlei luxe en is afgewerkt met mooie materialen.

Met welke motoren de nieuwe C5 Aircross exact leverbaar wordt is nog niet bekend, maar naar verwachting zullen dit de volgende motoren zijn: De benzine motoren zullen naar verwachting de PureTech 130PK en de THP S&S 165PK worden en daarnaast zal dieselen mogelijk zijn met de 120, 150 en 180PK BlueHDi motoren. Ook Citroëns Grip Control systeem zal mogelijk worden op de C5 Aircross, waardoor de auto meer houvast heeft naast het asfalt.

De nieuwe Citroën wordt medio 2018 bij ons in de showroom verwacht. Volgende week bij de autoshow van Shanghai zal er meer bekend worden over deze nieuwe SUV van Citroën. Uiteraard houden wij u op de hoogte.