28 februari 2017

Maak kennis met de nieuwe DS SUV: de DS 7 CrossBack

DS Automobiles onthuld de nieuwe DS 7 CrossBack, de premium SUV van DS

vergroten

Maak kennis met de nieuwe DS 7 CrossBack

De DS 7 CrossBack is onthuld en is het voorbeeld van de toekomst voor premium merk DS. Met de DS 7 CrossBack slaat DS een nieuwe, zeer populaire weg in. 

De premium SUV heeft een typische DS-uitstraling. Uitgesproken en veel designdetails, waaronder de opvallende DS Wings-grille en een unieke lichtsignatuur.

Ook in het interieur past volledig bij het DS-design. Bijzonder zijn de twee centraal geplaatste 12 inch HD schermen. Het eerste scherm, in het midden van het dashboard, biedt u toegang tot het navigatiesysteem, de multimedia interface, MirrorScreen en de DS Connect-functies. Het tweede scherm geeft de informatie van het digitale instrumentenpaneel weer en kan naar eigen smaak worden ingedeeld.

Vijf interieur thema's

Voor het interieur zullen er vijf verschillende DS thema's zijn met allen hun eigen kleurstelling. Als eerbetoon aan Parijs, de geboorteplaats van het merk DS, dragen de thema’s de namen Bastille, Rivoli, Faubourg en Opéra. Hiernaast zal er ook nog de Performance Line zijn.

Premium materialen 

DS gebruikt premium materialen in de DS 7 CrossBack. Elk detail, elk materiaal (echt hout, Alcantara, volnerfleder en nappaleder) word zorgvuldig uitgekozen en bewerkt, en voldoet aan de hoge ambachtelijke kwaliteit. Naar wens worden zo het stuurwiel, de handgrepen en de middenconsole volledig met leder afgewerkt. De bekende DS stoelen met horlogebanddesign zijn ook in de DS7 Crossback te vinden. De voerstoelen kunnen optioneel van verwarming, ventilatie en massagefuncite worden voorzien.

Hiernaast zit er een heel leuk detail in het interieur. DS werkt namelijk samen met B.R.M Chronographs voor een uurwerk in het interieur. Deze horlogemaker levert de B.R.M R180, dat op fraaie wijze in het dashboard is ingebouwd en 180 graden draait als de motor van de DS7 Crossback wordt gestart.

Motoren

DS7 Crossback wordt leverbaar met verschillende aandrijflijnen. In het begin zal de SUV beschikbaar zijn in drie benzinemotoren en twee diesels. Het benzinegamma bestaat uit een THP 225PK S&S, THP 180PK S&S en de PureTech 130PK S&S. De diesel uitvoeringen beginnen met een BlueHDi 130PK en een BlueHDi 180PK. De verschillende uitvoeringen zijn gekoppeld aan een hangeschakelde bak of aan de nieuwe 8-trapsautomaat (EAT8). 

High-performance hybride

Vanaf de lente van 2019 zal de DS 7 CrossBack ook als krachtige plug-in hybride leverbaar worden. Dit wordt een high-perfomrance hybride voorzien van de E-Tense motor. Dit betekend 300PK, vierwielaandrijving en is het mogelijk om 60 km volledig elektrisch te rijden. Deze aandrijflijn zorgt voor uitstekende prestaties en efficiëntie. 

Nieuwste technologieën

De DS 7 CrossBack wordt leverbaar met bijzonder veel technologie. Zo introduceerd DS Connected Pilot. Dit systeem maakt het mogelijk om het rijden op de snelweg uit handen te geven. Het systeem maakt gebruik van adaptieve cruise controle en rijstrookhulp. Hiernaast kan de DS 7 Crossback zichzelf ook inparkeren, dankzij DS Park Pilot.

DS Night Vision optimaliseert het zicht in het donker en maakt de weg beter zichtbaar. Er is een infraroodcamera aan de voorzijde die objecten, voetgangers en dieren op de weg identificeert met een maximale afstand van 100 meter. Het digitale instrumentarium geeft het gedeelte rond de auto weer in het zichtveld van de bestuurder, waarbij een rode omlijning alle potentieel gevaarlijke obstakels aanduidt.

Ook worden een vermoeidheidsassistent, automatische grootlichtassistent en adaptieve wielophanging (DS Active Scan Suspension) leverbaar op de DS 7 CrossBack. Dit laatste systeem maakt gebruik van een camera om hobbels en kuilen in de weg te zien aankomen en hierop te anticiperen door de afstelling van de schokdempers aan te passen.

De DS 7 CrossBack zal verkrijgbaar zijn tegen het laatste kwartaal van 2017. De verwachte vanaf prijs van deze SUV is € 45.000,-