15 februari 2018

De nieuwe Citroën Berlingo Multispace

Hierbij presenteren wij u de nieuwe generatie Citroën Berlingo. De MPV verschijnt in een M- en XL-uitvoering vol praktische opberghulpjes en met flexibel interieur. Maar dit keer ook vol eigentijdse assistentie- en infotainmentsystemen.

vergroten

De nieuwe CITROËN BERLINGO MULTISPACE: PRAKTISCHER EN COMFORTABELER

Hierbij presenteren wij u de nieuwe generatie Citroën Berlingo.
De MPV verschijnt in een M- en XL-uitvoering vol praktische opberghulpjes en met flexibel interieur. Maar dit keer ook vol eigentijdse assistentie- en infotainmentsystemen.

Voor 'gezinnen en senioren met een actieve levensstijl' heeft Citroën al jaren de Berlingo in het assortiment. Kernwaarden in die 22 jaar waren functionaliteit en eenvoud. Met ingang van de nieuwe generatie voegt Citroën daaraan toe: design, comfort en innovatie.

Het eerste uit zich in de vrolijke airbumps op de portieren, de tweelaags verlichting en ronde mistlampen die alle moderne Citroën-modellen kenmerken. Ook de vrolijke interieurkleuren en personaliseringsmogelijkheden toveren het voormalige 'busje' om in een echte personenauto. Bij comfort moet je vooral denken aan de bekende vering van Citroën en slimme oplossingen voor flexibiliteit en ruimte. 

Maarliefst negentien rijhulpsystemen en vier connectiviteitssystemen kent de nieuwe Berlingo. MirrorScreen smartphone-link, Citroën Connect Nav, de Citroën Connect Box en draadloos opladen vormen de infotainment. De assistentiesystmen bestaan onder meer uit een Head-Up Display, Active Lane Departure Warning, verkeersbordenherkenning, dodehoekdetectie, het noodremsysteem Active Safety Brake, statische bochtenverlichting, Hill Start Assist en Descent, Trailer Stability Control, Park Assist en een achteruitrijcamera met 180 graden zicht.


EEN ZEE VAN LICHT
De nieuwe Citroën Berlingo heeft een licht interieur, dankzij het grote glasoppervlak van 6,4 m2 door de grote voorruit, de zijruiten in de zijschuifdeuren die nu ook kunnen zakken en de achterste zijruiten. In combinatie met Modutop® (afhankelijk van de versie) zorgt het grote panoramische glazen dak voor een zee van licht. Het kan desgewenst worden verduisterd met de elektrische zonnewering. Bovendien zijn er leeslampjes voor iedere achterste zitplaats en vanaf nu ook sfeerverlichting die het doorschijnende deel van de opbergboog accentueert

NOG MEER COMFORT MET NIEUWE SLIMME OPLOSSINGEN
De nieuwe Citroën Berlingo zet in op zijn sterke punten voor optimaal gemak: - bijzonder modulair met de drie losse achterstoelen, die met behulp van de Magic Flat® -bedieningen* in een handomdraai weggeklapt kunnen worden in de bagageruimte. In combinatie met de neerklapbare voorste passagiersstoel kan hiermee een volledig platte vloer worden gecreëerd met een laadlengte op de vloer van wel 2,70 m voor de M en 3,05 m voor de XL, - twee grote zijschuifdeuren met elektrische ruitbediening, - een voor dit segment zeer royale bagageruimte met 100 l extra (in totaal 775 l in de M), die goed bereikbaar is via de apart openende achterruit en de in twee hoogten verstelbare hoedenplank, - 28 grote en slimme opbergmogelijkheden tot 186 liter zoals de nieuwste versie van het multifunctionele Modutop® -dak (zorgt ook voor meer licht) en het Top Box-handschoenvak, uniek vanwege het Airbag in Roofsysteem. De nieuwe Citroën Berlingo biedt nieuwe mogelijkheden door: - het EMP2-platform: betere wendbaarheid (elektrische stuurbekrachtiging, draaicirkel), gewichtswinst en ruimte voor de nieuwste rijhulpsystemen. Het achterste deel van de Berlingo is ongewijzigd gebleven ten behoeve van het laadvermogen en behoud van de breedte tussen de wielkasten, - 19 rijhulpsystemen zoals een head-up kleurendisplay, adaptive cruise control, een automatische parkeerrem, een achteruitrijcamera met Top Rear Vision, Grip Control met Hill Descent Assist Control en Trailer Stability Control,- 4 connectiviteit-systemen zoals CITROËN Connect Nav en draadloos oplaadsysteem voor smartphones, - de voor Citroën karakteristieke instellingen voor de wielophanging ten behoeve van een supercomfortabele vering, 5/10 - een ruim aanbod high-performance motoren, waaronder de nieuwe BlueHDi 1.5 en de EAT8 automaat, en de PureTech 1.2. *losse wegklapbare stoelen leverbaar vanaf de introductie, Magic Flat® bediening leverbaar vanaf voorjaar 2019

UITZONDERLIJK MODULAIR
Bewegingsruimte en modulariteit zijn de belangrijkste redenen om een ludospace te kopen. Dat hielden de designers bij het ontwerpen van de nieuwe Citroën Berlingo in hun achterhoofd zodat de basisnormen van dit segment zouden worden gewaarborgd en de klant bovendien op nog meer comfort zou kunnen rekenen. De nieuwe Citroën Berlingo maakt deel uit van het programma Citroën Advanced Comfort® . Het interieur is licht en biedt bijzonder veel opbergruimte. Instappen is bijzonder handig in de nieuwe Citroën Berlingo via de twee handige, grote zijschuifdeuren die voortaan elektrisch bedienbare ruiten hebben. De nieuwe Berlingo heeft achterin een grote, op twee hoogten plaatsbare bagageafdekhoes om de inhoud van de bagageruimte te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. De M heeft een bagageruimte van 775 liter (100 liter meer dan de huidige generatie in de 5-zits configuratie) en de XL maar liefst 1.050 l (in de 5-zits configuratie). De getinte, apart openende achterruit zorgt ervoor dat de bagageruimte ook toegankelijk blijft als de ruimte achter de auto krap is.
De nieuwe Citroën Berlingo is best in class qua ruimte en modulariteit:
- er zijn drie even grote, losse achterstoelen (tweede rij) die opvallend veel knieruimte (156 mm) bieden aan de achterinzittenden. Deze stoelen kunnen in de vloer met behulp van de Magic Flat® -bedieningen* (bereikbaar vanuit de bagageruimte) worden verzonken waardoor heel gemakkelijk een vlakke vloer wordt gecreëerd,
- als de voorste passagiersstoel dan ook nog wordt neergeklapt wordt een vlakke vloer verkregen met een laadlengte van wel 2,70 m voor maat M en 3,05 m voor maat XL,
- twee verwijderbare stoelen op de derde zitrij. Deze stoelen zijn in de M niet in de lengterichting verstelbaar, maar in de XL op een rail gemonteerd met een verstelbereik van 130 mm, zodat de klant kan kiezen voor meer bewegingsruimte voor de inzittenden of voor meer bagageruimte.

Citroën Berlingo

Berlingo blijft praktisch

Natuurlijk blijft de Berlingo praktisch, met een bagageruimte van maximaal 775 liter (in de maat M die een lengte heeft van 4,40 meter) of zelfs 1.050 liter (de XL van 4,75 meter). De twee lengte-uitvoeringen bieden tegelijk keuze uit vijf of zeven zitplaatsen. In- en uitstappen is makkelijk dankzij de twee zijschuifdeuren. En met de Magic Flat-bediening kun je de stoelen wegklappen tot extra bagageruimte. Met de voorste passagiersstoel eveneens plat is de laadlengte, voor bijvoorbeeld ski's, maximaal 2,70 meter of - in de XL-versie - 3,05 meter. 

Citroën toont de nieuwe Citroën Berlingo voor het eerst aan publiek op de Autosalon van Genève, begin maart. We verwachten de nieuwe Citroën Berlingo in de tweede helft van 2018 in de showroom. Binnenkort zal er meer bekend zijn over prijzen en uitrustingen. Er komen uiteraard veel mogelijkheden aan carrosseriekleuren en interieurstijlen. Motoren zijn onder meer de nieuwe BlueHDi 1.5 (met EAT8-automaat) en de PureTech 1.2.