De nieuwe SUV van Citroën

Een uiterst comfortabele en flexibele SUV met een uniek karakter

EEN UITERST COMFORTABELE EN FLEXIBELE SUV MET EEN UNIEK KARAKTER

Citroën onthult de Nieuwe SUV C5 Aircross. Een echte SUV met grote wielen, een gespierd en tegelijkertijd beschermend uiterlijk en een grote bodemvrijheid. En bovendien een echte Citroën, door zijn karakter, stijlkenmerken en vele personalisatiemogelijkheden. Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross is in zijn segment onovertroffen qua comfort, flexibiliteit en bagageruimte (580 tot 720 liter, afhankelijk van hoe ver de stoelen naar voren zijn geschoven). Hij past naadloos in het Citroën Advanced Comfort®-programma dankzij belangrijke innovaties zoals de vering met Progressive Hydraulic Cushions™, de Advanced Comfort Seats en de 3 losse stoelen achter, met verstelbare rugleuning, die kunnen worden verschoven en neergeklapt. Het is een SUV van de nieuwe generatie, met 20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitstechnologieën.

 

DESIGN

EEN EXPRESSIEF EN GEDURFD DESIGN 

De 4,50 meter lange SUV C5 Aircross onderscheidt zich door een sterke en dynamische persoonlijkheid, zonder agressief over te komen. Hij heeft typische SUV-kenmerken: een brede en imposante voorzijde, een hoge motorkap, vloeiende vormen die worden geaccentueerd met karakteristieke designelementen zoals de Airbumps® met kleuraccenten, grote wielen met een diameter van 720 mm, een bodemvrijheid van 230 mm, bescherming op de dorpels en de wielkasten en in twee kleuren uitgevoerde gestileerde dakrelingen. 

Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross is uit te rusten met een panoramisch schuif-/kanteldak. Het zijaanzicht onderscheidt zich door een optisch zwevend dak dankzij het rondom aansluitende glasoppervlak, geaccentueerd met een verchroomde "C" rond de portierruiten om de binnenruimte te benadrukken. Ook de brede en verticale, gedrongen achterzijde suggereert een grote binnenruimte en bagageruimte (580 tot 720 liter). De in reliëf uitgevoerde achterlichten zijn voorzien van vier ovale 3D LED-modules.
 

EEN INTERIEUR DAT DE INZITTENDEN GEBORGENHEID EN VOLOP COMFORT BIEDT

 
Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross heeft een ruim en chic interieur. Het interieur biedt de inzittenden veel bewegingsvrijheid, zonder dat de functionaliteit uit het oog wordt verloren. Het dashboard heeft een robuuste uitstraling en is horizontaal opgebouwd, met een zacht bekleed paneel dat zich over de gehele breedte uitstrekt.

De bestuurder beschikt over een digitaal 12,3 inch TFT-scherm, waarop alle gekozen rij-informatie in zijn directe gezichtsveld wordt weergegeven.

Ook de brede en hoge middenconsole, de comfortabele stoelen met hoge zitpositie (voor een onbelemmerd zicht op de weg) en de kleuren en materialen dragen bij aan het gevoel van geborgenheid en raffinement in het interieur.
 

30 KLEURCOMBINATIES VOOR DE CARROSSERIE EN 5 INTERIEURAMBIANCES

 

De nieuwe SUV C5 Aircross biedt vele personalisatiemogelijkheden. Voor het exterieur zijn er 30 combinaties mogelijk met een keuze uit 7 carrosseriekleuren (Natural White, Perla Nera Black, Platinium Grey, Cumulus Grey, Volcano Orange, Tijuca Blue, Pearl White) en 3 Color Packs (Silver, White en Red), waarbij de carrosseriekleuren kunnen worden gecombineerd met een dak in de kleur Noir Perla Nera.

De personalisatiemogelijkheden gaan verder in het interieur met 5 ambiances die spelen met licht, warmte en verfijning: naast de standaardambiance zijn dit de ambiances Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey en Hype Brown.

 

COMFORT

 

Veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™

Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross is uitgerust met een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions, een innovatie van Citroën die voortkomt uit de expertise van het merk op het gebied van ondersteltechnologie en de ervaringen in de autosport. Dit veersysteem zorgt ervoor dat hobbels in de weg beter worden verwerkt zonder dat de auto nadeint. Dankzij dit systeem kan de wielophanging vrijer bewegen, waardoor een "vliegend tapijt-effect" ontstaat waarbij de auto over het wegdek lijkt te zweven.

Advanced Comfort Seats

De_nieuwe_Citroen_C5_Aircross_SUV_2022_-_Autobedrijf_Bouwman_Ommen_33.jpg

De royale en perfect zittende stoelen van Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross zitten als een fauteuil en geven de inzittenden de indruk zich in een rijdende woonkamer te bevinden. Deze stoelen bieden een zachte zit en een optimale steun dankzij het schuimmateriaal met een dikte van 15 mm. De voorstoelen zijn gevuld met schuimmateriaal met een hoge dichtheid, zodat ze bij een lange rit niet inzakken. Bovendien zijn ze in hoogte verstelbaar, voorzien van in hoogte en hoek verstelbare hoofdsteunen en beschikken ze over een multipoint-massagefunctie. 

De meest flexibele SUV van zijn segment

De_nieuwe_Citroen_C5_Aircross_SUV_2022_-_Autobedrijf_Bouwman_Ommen_29.jpg

Met zijn drie individuele en verschuifbare achterstoelen met verstelbare rugleuning is Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross de meest flexibele SUV van zijn segment. Deze stoelen hebben dezelfde breedte, zijn verschuifbaar om de ruimte voor de passagiers of de bagageruimte te vergroten, hebben een in 5 standen verstelbare rugleuning en zijn wegklapbaar zodat in combinatie met de in twee hoogtes verstelbare vloer van de bagageruimte een vlakke laadvloer kan worden gecreëerd. Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross beschikt bovendien over talloze opbergmogelijkheden, waaronder de middenarmsteun die een grote gekoelde opbergruimte bevat.

20 RIJHULPTECHNOLOGIEËN

 

Voor extra veiligheid

De_nieuwe_Citroen_C5_Aircross_SUV_2022_-_Autobedrijf_Bouwman_Ommen_30.jpg

Deze technologieën vormen een eerste stap naar autonoom rijden: Active Safety Brake, Post-collision Safety Brake, actieve dodehoekbewaking, Active Lane Departure Warning System, adaptieve cruise control met Stop & Go-functie, Collision Risk Alert, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, uitgebreide verkeersbordherkenning, Highway Driver Assist, grootlichtassistent. 

Voor extra comfort


Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross is voorzien van een scala aan comfortverhogende technologieën: Keyless entry and start, elektrische parkeerrem, Park Assist, achteruitrijcamera met Top Rear Vision, Vision 360.

Voor extra rijgemak

Deze technologieën maken het rijden extra gemakkelijk, ongeacht de omstandigheden: Grip Control met Hill Descent Assist (systeem dat op intelligente wijze de tractie verbetert op elk type ondergrond), Hill Start Assist, statische bochtverlichting, Trailer Stability Control.

 

6 CONNECTIVITEITSTECHNOLOGIEËN

OM DE AUTO HET VERLENGSTUK VAN UW DIGITALE WERELD TE MAKEN

 
Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross biedt zijn passagiers intuïtief te gebruiken en hoogwaardige technologieën waarmee ze van de auto het verlengstuk van hun digitale wereld kunnen maken: een 8 inch touchscreen met capacitief scherm voor de configuratie van de auto en de bediening van het multimediasysteem, de telefoon, de airconditioning en het navigatiesysteem, maar ook: de Mirror Screen-functie, Citroën Connect Nav, Citroën Connect Box met noodoproep en pechhulpverlening, een draadloze smartphonelader en de ConnectedCAM Citroën™.
 

MOTOREN

KRACHTIGE EN EFFICIËNTE MOTOREN

Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross biedt keuze uit een aantal efficiënte en krachtige motoren, in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de acht-traps automatische transmissie EAT8:
  • PureTech 130PK handgeschakeld met 6 versnellingen
  • PureTech 130PK EAT8 automaat met 8 trappen
  • Plug-in Hybrid 225PK ë-EAT8 automaat met 8 trappen.

De EAT8 (Efficient Automatic Transmission) is een acht-traps automatische transmissie van de nieuwste generatie met Shift and Park by Wire-bediening, die garant staat voor lage verbruikscijfers en veel rijplezier:

  • Tot wel 7% lager brandstofverbruik ten opzichte van automatische transmissie EAT6, dankzij de 2 extra versnellingen
  • Meer souplesse doordat bij het schakelen het motortoerental minder ver terugvalt, dankzij de 2 extra versnellingen

 

De Plug-Hybride technologie

Bestel uw auto vandaag!

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid is Citroëns eerste plug-in hybride auto. Met dit model start het Low Emission Vehicle-offensief van Citroën met het doel om in 2025 een 100% geëlektrificeerde range te hebben. De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid combineert alle voordelen die 100% elektrisch rijden biedt tijdens de dagelijkse kortere ritten met de veelzijdigheid en de actieradius van een auto met verbrandingsmotor zodat ook lange afstanden probleemloos kunnen worden afgelegd.

 

Makkelijk oplaadbaar

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid is Citroëns eerste plug-in hybride auto. Met dit model start het Low Emission Vehicle-offensief van Citroën met het doel om in 2025 een 100% geëlektrificeerde range te hebben. De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid combineert alle voordelen die 100% elektrisch rijden biedt tijdens de dagelijkse kortere ritten met de veelzijdigheid en de actieradius van een auto met verbrandingsmotor zodat ook lange afstanden probleemloos kunnen worden afgelegd.

Motoren

Milieuverantwoorde motoren gecombineerd met de nieuwe Ë-EAT8-Transmissie. De ë-EAT8-transmissie heeft een geoptimaliseerd schakelprogramma voor nog soepeler en prettiger rijden. Bovendien is een "Brake"-modus toegevoegd waarmee de accu zichzelf oplaadt wanneer u remt.

De auto wordt aangedreven met een PureTech 180PK S&S Benzine motor en een 80KW elektromotor. Combineert levert dit 225PK op

Design


De Citroën C5 Aircross Hybrid behoudt zijn krachtige, robuuste en energieke persoonlijkheid; een echte SUV met een assertief karakter. De auto kan worden voorzien van blauwe kleuraccenten (sierlijsten in de voorbumper en de Airbumps®). Daarnaast verwijst het Hybrid-embleem links op de achterklep naar de nieuwe aandrijflijn. Op de voorschermen zijn tevens de gestileerde "H"-logo's aangebracht.

 

Intuïtieve interface

Het ruime en geraffineerd interieur van C5 Aircross SUV Hybrid is tevens uitgerust met intuïtieve interfaces zoals:

• een 12.3-inch digitaal instrumentenpaneel dat specifieke hybride informatie weergeeft zoals: vermogensmeter, actieradius indicator voor het elektrische en brandstof verbruik, oplaadtijd, laadtoestand van de accu en verschillende rijd modi.

• een 8-inch touchscreen voor toegang tot rij-informatie/voertuiginformatie zoals; een overzicht van de energiestromen en brandstof verbruiksstatistieken. - een keuzeschakelaar op de middenconsole zodat de bestuurder zijn rijmodus kan selecteren: ELEKTRISCH, HYBRID, SPORT.

• een zelfdimmende binnenspiegel met een frameloos design dat een van buitenaf zichtbaar blauwe led laat branden om aan te geven dat de auto volledig elektrisch rijdt. Dit om de toegang tot milieuzones van steden te vergemakkelijken.

 

Ë-Comfort

Nu nog comfortabeler in de 100% elektrische modus

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid verrijkt het Citroën Advanced Comfort® programma met de sterke punten van een elektrische motor, namelijk ; geruisloos rijden, een naadloze schokvrije aandrijving en onmiddelijke prestaties.

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid is natuurlijk ook voorzien van de vering met Progressive Hydraulic Cushions® die zowel kleine als grotere oneffenheden in het wegdek moeiteloos gladstrijkt zodat u het gevoel krijgt over de weg te zweven, terwijl carrosseriebewegingen perfect onder controle blijven en de auto een dynamisch rijkarakter behoudt. De multilink-achtertrein is specifiek voor de Citroën C5 Aircross SUV Hybrid en staat borg voor een rotsvaste wegligging, ongeacht de omstandigheden.

Onderhoud aan uw Plug-in Hybrideauto

Vertrouw voor het onderhoud aan uw Citroën plug-in hybrideauto op de technische expertise van het Citroën-netwerk. Onze gespecialiseerde technici zijn getraind om onderhoud en reparaties aan deze nieuwe technologieën uit te voeren. Met het Citroën-onderhoudscontract en de daaraan gekoppelde services geniet u helemaal zorgeloos van uw Citroën.