Maak kennis met de nieuwe Citroën C4 en de elektri

Ontdek de geheel nieuwe C4 en 100% elektrische ë C4. De modellen markeren een grote stap in het Citroën-design, met een verhoogde carrosserie, grote wielen, een energiek en aerodynamisch silhouet en talloze mogelijkheden voor personalisering. Met een royale standaarduitrusting, alle voordelen van het Citroën Advanced Comfort®-programma en de beschikbaarheid van drie connectiviteitssystemen en twintig rijhulpsystemen, bieden de karaktervolle Citroën C4 en ë C4 alle kwaliteiten om op te vallen in een segment dat zichzelf opnieuw heeft moeten uitvinden.

De nieuwe Citroën C4 en de 100% elektrische Ë-C4 

Het ontwerp van de nieuwe C4 en ë‑C4 is typisch Citroën. Het onderscheidt zich met zijn elegante en dynamische elementen van een hatchback in combinatie met de krachtige en robuuste kenmerken van een SUV. Het warme en hightech interieur staat garant voor optimaal comfort en moderniteit in combinatie met een comfortabele, hoge zitpositie en ongekende praktische mogelijkheden voor het gezin en/of een actieve levenrsstijl.

Royale standaarduitrusting
Citroën levert de C4 en ë-C4 met een royale uitrusting. Zo is de uitvoering Feel standaard voorzien van onder andere Full LED-koplampen, LED-dagrijverlichtig, achterlichten met 3D-effect, 5,5” digitaal instrumentenpaneel met LED ‘ambi-light’, middenarmsteun, automatische airconditioning en een infotainmentsysteem inclusief 10” touchscreen, CITROËN Connect Box, Bluetooth, Digitale radio (DAB+), Apple CarPlayTM en usb-aansluitingen voorin.

Voor het kenmerkende Citroën-comfort is de C4 standaard uitgerust met het veersysteem met Citroën Progressive Hydraulic Cushions®. Op het gebied van actieve rijhulpsystemen komt de C4 standaard met Active Lane Departure Warning System, Active Safety Brake met voetgangersherkenning, Coffee Break Alert, Cruise control met snelheidsbegrenzer, Driver Attention Alert, Hill Start Assist, Parkeersensoren achter en Verkeersbordenherkenning.

Bij de elektrische Citroën ë-C4 is de Charge My Car-app van Free2Move Services het eerste jaar gratis. Hiermee kunnen gebruikers laadpunten zoeken (locatie, voordeligste, snelste) en routes inlusief laadstops instellen, die bovendien via de app direct naar het navigatiesysteem van de auto gestuurd kunnen worden (indien aanwezig).

Bij de Citroën C4 Business Plus, die gebaseerd is op het uitrustingsniveau Feel, is de uitrusting uitgebreid met onder andere 18” lichtmetalen wielen en CITROËN Connect Nav met Tom Tom® kaartdatabase voor Europa.

Personalisering
Net als bij andere Citroën-modellen speelt personalisering een belangrijke rol bij de nieuwe C4 en ë-C4. Er zijn 31 kleurcombinaties beschikbaar voor het exterieur en zes verschillende interieurthema’s voor het interieur, waarmee het model naar eigen smaak is te configureren. Er zijn allerlei combinaties mogelijk op basis van:

Zeven carrosseriekleuren

 • Polar White
 • Obsidian Black
 • Cumulus Grey
 • Platinum Grey
 • Elixir Red
 • Caramel Brown
 • Iceland Blue

 

 • Vijf exterieur Color Packs:
 • Glossy Black
 • Vapor Grey
 • Textured Grey
 • Anodised Deep Red
 • Energizing Blue (exclusief voor ë-C4)

 Zeven typen wieldesigns

 • 16” wieldoppen
 • 16” Steel & Style
 • 17” lichtmetaal ‘Diamond Cut upstream’
 • 18” wieldoppen ‘Aerotech’
 • 18” lichtmetaal ‘Diamond Cut Aeroblade’ (exclusief voor C4)
 • 18” lichtmetaal ‘Aeroblade Dark’ (exclusief voor C4)
 • 18” lichtmetaal ‘Diamond Cut Crosslight’ (exclusief voor ë-C4)

 Zes interieurthema’s

 • Standard
 • Urban Grey
 • Metropolitan Grey
 • Metropolitan Blue
 • Hype Black
 • Hype Red

Citroën Ë-C4, 100% elektrisch

Met de nieuwe generatie C4 zet Citroën het elektrische offensief voort en schrijft het een nieuw hoofdstuk in zijn rijke geschiedenis. Behalve de C4 met conventionele benzine- of dieselaandrijving wordt het model ook leverbaar als 100% elektrisch aangedreven ë-C4, die na de C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy en
ë-SpaceTourer als vijfde geëlektrificeerde voertuig van Citroën op de Europese markt komt.

De ë-C4 markeert een nieuw hoogtepunt in het karakteristieke comfort van Citroën en staat garant voor:

 • Geen uitstoot tijdens het rijden en vrij van lawaai en trillingen.
 • Moeiteloze en vloeiende acceleratie dankzij de directe reactie en onmiddellijk beschikbare koppel van de elektromotor, zonder onderbreking van versnellingswisselingen.
 • Op afstand instelbare functies voor extra comfort en gemoedsrust.
 • Gunstige onderhoudskosten.

De nieuwe Citroën ë-C4 wordt aangedreven door een uiterst efficiënte elektromotor met 100 kW (136 pk) en 260 Nm, die gevoed wordt door een 400V lithium-ion batterij met een capaciteit van 50 kWh. De actieradius is vastgesteld op 350 km volgens de WLTP. Tevens wordt de Citroën ë-C4 geleverd met een garantietermijn van 8 jaar/160.000 km voor de 70% van de originele laadcapaciteit.

De actieradius kan verder geoptimaliseerd worden met behulp van de regeneratieve remfunctie als het stroompedaal wordt losgelaten. Dit systeem maakt het mogelijk om de beschikbare energie terug te winnen die vrijkomt tijdens het vertragen.

Er zijn ook verschillende rijmodi beschikbaar die geselecteerd kunnen worden met de keuzeschakelaar op de middenconsole, waarmee naar wens extra energiezuinig of juist extra sportief gereden kan worden:

 • Normal: optimaliseert de actieradius bij normaal gebruik.
 • Eco: optimaliseert het energieverbruik door de werking van de verwarming en airconditioning aan te passen en zowel het vermogen als het koppel van de elektromotor te beperken.
 • Power: optimaliseert de voertuigprestaties bij volle belading voor een vergelijkbaar rijgedrag als in de Normal-modus zonder lading.

Opladen
De laadaansluiting van de ë-C4 bevindt zich op het linker achterscherm. Laden kan op verschillende manieren. Via een 100 kW DC-laadstation (snellader) kan met een snelheid van circa 10 km/minuut worden geladen en is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen: een topprestatie in deze klasse. Uiteraard kan ook thuis worden opgeladen via het huishoudelijke stopcontact of gemakkelijk via een publiek of privaat laadpunt (Wallbox) dankzij de standaard on-board lader van 11 kW (3-fase).

Via de My Citroën-app kan de gebruiker op afstand het opladen beheren om bijvoorbeeld te profiteren van gunstige prijzen tijdens daluren. Dit kan ook via het menu van het infotainmentsysteem in de auto. Eenmaal geprogrammeerd, hoeft alleen nog de laadkabel te worden aangesloten die is opgeborgen onder de laadvloer van de bagageruimte. Dankzij de verlichting bij de laadaansluiting die van kleur verandert, kan visueel het laadproces gevolgd worden. Dat kan uiteraard ook via de My Citroën-app. Om klanten te ondersteunen bij de aanschaf van een laadpunt biedt Citroën een ‘one-stop shop’-oplossing voor het installeren van een thuislaadpunt.

Bij de Citroën ë-C4 hebben bestuurders ook de beschikking over een specifieke weergavemodus van het instrumentenpaneel met een batterij-laadindicator en een meter die het energieverbruik van de verwarming en airconditioning aangeeft.

Via de centrale 10” touchscreen is met een druk op de knop een extra menu toegankelijk waarmee specifieke kenmerken van het elektrische voertuig kunnen worden ingezien, zoals de batterijstatus, energiestroom, verbruiksstatistieken en instellingen van vertraagd opladen. Als de batterij wordt opgeladen, is de resterende laadtijd, de geladen stroom (in %) en de toegenomen actieradius (in km) te zien.

 

Prijzen Citroën C4
Het aanbod van de Citroën C4 wordt gevormd door de uitvoeringen Feel, Feel Edition en Shine. Die zijn allemaal naar wens te combineren met de PureTech 130 S&S benzinemotor, met handgeschakelde versnellingsbak of EAT8 automatische transmissie. De prijzen beginnen bij € 26.890,- voor de uitvoering Feel en lopen op tot € 30.440,- voor de C4 Feel Edition met comfortabele EAT8-automaat. Daarbij worden de versies met een automatische transmissie tijdelijk aangeboden als Launch Edition, waarbij de meerprijs slechts € 800,- bedraagt in plaats van € 1.800,- ten opzichte van de handgeschakelde versies.

De Citroën C4 met de BlueHDi 130 S&S dieselmotor is eveneens leverbaar in de uitvoeringen Feel, Feel Edition en Shine en wordt standaard geleverd met de EAT8-automaat. De prijzen hiervan lopen uiteen van € 30.990,- tot € 33.740,-.

De nieuwe Citroën C4 is ook beschikbaar via private lease. De tarieven starten bij € 399,-** per maand voor de C4 PureTech 130 S&S in de uitvoeing Feel.

Prijzen Citroën C4 Business Plus

Speciaal voor zakelijk rijders biedt Citroën ook de C4 Business Plus. Deze uitvoering is voorzien van een riante uitrusting tegen een zo laag mogelijke fiscale waarde, wat voor de berijder resulteert in een lagere maandelijkse bijtelling als de auto ook voor privéritten gebruikt wordt. De C4 Business Plus PureTech 130 S&S met handgeschakelde versnellingsbak is er vanaf € 27.340,- met een netto bijtelling vanaf € 181,- per maand. Dezelfde versie met EAT8-automaat is leverbaar vanaf € 28.140, met een netto bijtelling vanaf € 187,- per maand. De Citroën C4 Business Plus BlueHDi 130 S&S met standaard EAT8-automaat is er vanaf € 31.440,- met een netto bijtelling vanaf € 210,- per maand.

 

Prijzen elektrische Citroën ë-C4
De nieuwe Citroën ë-C4 wordt aangedreven door een elektromotor met 100 kW (136 pk) en 260 Nm, die gevoed wordt door een 50 kWh-batterij. De actieradius is vastgesteld op 350 km volgens de WLTP. Via een 100 kW DC-laadstation (snellader) kan met een snelheid van circa 10 km/minuut worden geladen en is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen: een topprestatie in deze klasse. Uiteraard kan ook thuis worden opgeladen via het huishoudelijke stopcontact of gemakkelijk via een publiek of privaat laadpunt (Wallbox) dankzij de standaard on-board lader van 11 kW (3-fase).

De prijzen van de Citroën ë-C4 beginnen bij € 38.190,- voor de uitvoering Feel, met een netto bijtelling vanaf slechts € 93,- per maand. De uitvoeringen Feel Edition en Shine kosten respectievelijk € 39.590,- en € 40.740,-, met een netto bijtelling vanaf € 96,- en € 99,- per maand. De private leasetarieven van de Citroën ë-C4 beginnen bij € 499,-** per maand voor uitvoering Feel.

Subsidie elektrische Citroën ë-C4
De nieuwe, elektrische Citroën ë-C4 komt tevens in aanmerking voor € 4.000,- overheidssubsidie*** voor parcticulieren bij koop of private lease. In laatstgenoemde geval geldt een maandelijkse bijdrage van de staat ter grootte van € 83,- per maand voor een periode van 48 maanden. De subsidie dient te worden aangevraagd via rvo.nl.

 

 

Bestelling en levering
De nieuwe Citroën C4 en ë-C4 zijn per direct te bestellen. De levering start in januari 2021.

 

 

* Genoemde vanafprijzen van personenauto’s, zijn consumentenadviesprijzen en zijn inclusief BTW, BPM, recyclingsbijdrage, leges en de onvermijdbare kosten rijklaarmaken. Citroën Nederland B.V. behoudt zich het recht voor zonder nadere kennisgeving wijzigingen in uitvoeringen en/of prijzen aan te brengen.

** Op basis van 60 maanden en 10.000 km/jaar.

*** Het jaarbudget 2020 voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren voor nieuwe elektrische auto’s is overtekend. Voor nieuwe elektrische auto’s is al meer subsidie aangevraagd dan het jaarbudget. Dit geldt voor koop en lease. Als nu een aanvraag wordt ingediend, dan wordt deze doorgeschoven naar 2021. Meer informatie is te vinden op: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/veelgestelde-vragen.