Het Franse merk Peugeot

Maak kennis met het Franse design en sportiviteit van het merk Peugeot

Het merk Peugeot

Het merk is genoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montbéliard, die het industriële imperium is begonnen. In 2008, 117 jaar na de start van de productie van automobielen, heeft Peugeot maarliefst 50 miljoen auto's geassembleerd.

 

Historie

De Franse familie Peugeot

Het pronkstuk van de Franse industrie, Peugeot, is een van de belangrijkste pioniers van de wereldwijde automobielindustrie. In meer dan 200 jaar is Peugeot uitgegroeid tot een merk dat zich kenmerkt door passie en technologische innovaties.

Op de wereldtentoonstelling van Parijs presenteert Armand Peugeot de eerste automobiel met de naam Peugeot: een stoomauto met drie wielen, gebouwd in samenwerking met de ingenieur Léon Serpollet. Deze auto werd niet op de markt gebracht. De Type 3 was de eerste in serie geproduceerde auto ter wereld (64 exemplaren). Met deze auto werd van Valentigney naar Parijs gereisd en hij reed als volgauto mee met de eerste wielerwedstrijd Parijs-Brest-Parijs over 2045 km. In januari 1893 is de Peugeot Type 3 de eerste auto die de weg op gaat in Italië.

Peugeot - Historie - 1889 - stoomauto met drie wielen

 

De leeuw van Peugeot

De radiateurgrille van de auto's van het merk Lion Peugeot wordt gesierd door een leeuw op een pijl. In de daaropvolgende jaren worden voor fietsen en gereedschap varianten op hetzelfde thema gebruikt. Peugeot-eigenaren versieren zelf hun radiateurdop ook met een leeuw, ontworpen door de beeldhouwer Baudinchon. Vanaf 1933 regeert de leeuw over de grille, alle auto's van Peugeot krijgen een leeuwenkop boven op hun grille. In 1935 wordt het ontwerp gewijzigd bij de introductie van de designstijl "Fuseau Sochaux".

Peugeot - Historie - 2010 - leeuw postuur - Beeldmerk

 

Breng een bezoek aan onze showroom aan de Patrijsstraat 1 in Ommen en ervaar het merk Peugeot of vraag een proefrit aan in de gewenste Peugeot