Peugeot

Het nieuwe gezicht van Peugeot!

De nieuwe Peugeot 308 Berline 5-deurs hatchback heeft nog meer temperament gekregen en biedt meer rijplezier dan ooit, aangedreven door Benzine, Hybride of Diesel techniek.

PEUGEOT 308 BERLINE


ULTIEME VERLEIDING

De Peugeot 308 valt direct op door zijn gedurfde design met pure en vloeiende lijnen. Wanneer je de nieuwe Peugeot 308 met zijn exclusieve design voor het eerst ziet, zul je direct onder de indruk zijn. Als eerste Peugeot draagt de 308 het nieuwe Peugeot schild, een tijdloos embleem dat het Peugeot-erfgoed en de innovatie van het merk anno nu in zich verenigt. Dit nieuwe embleem met zijn moderne typografie vormt een opvallend element van de grolle. Het 308 embleem prijkt op de motorkap, als onderdeel van het nieuwe gezicht van het merk.

EEN RANK SILHOUET

De nieuwe 308 valt op door zijn verrassend dynamische silhouet, van welke kant je hem ook bekijkt.
De atletische, strakke lijnen en de gewaagde proporties geven hem een krachtige uitstraling:

 • Een lange motorkap in combinatie met een opvallend grote rechtopstaande grille
 • Een gespierde brede achterzijde waarbij de aerodynamische lijn wordt geaccentueerd door de aflopende daklijn. Het is een auto die breed en stevig op zijn wielen staat
 • Een rank en vloeiend profiel dat zijn atletische lijnen accentueert

SMALLE KOPLAMPEN

De ultracompacte lichtsignatuur aan de voorzijde vormt een uiterst modern en hightech designelement. De smalle maar krachtige koplampen zijn kenmerkend voor de dynamiek en het karakter van de nieuwe Peugeot 308. Ze zijn voorzien van led-technologie, met aan de buitenzijde de dagrijverlichting in de vorm van hoektanden in de voorbumper.

ACHTERLICHTEN MET DRIE KLAUWAFDRUKKEN

De hightech lichtsignatuur van de achterlichten is uitgevoerd met ultracompacte full led-verlichting of optioneel in full led 3D-verlichting, waarbij elke klauwafdruk op specifieke wijze wordt verlicht.

COMPLEET VERNIEUWDE PEUGEOT I-COCKPIT

De nieuwe 308 is voorzien van een compleet vernieuwde i-Cockpit, deze is nog ergonomischer en intuïtiever te bedienen. Hij biert eenvoudig toegang tot de vele doordachte functies, zodat je je volledig op het rijplezier kunt concentreren.
De nieuwe i-cockpit bestaat uit:

 • Nieuw compact stuurwiel met de optie stuurwielverwarming  en bedieningsfuncties voor de radio, het multimediasysteem, de telefoon en de rijhulpsystemen
 • Nieuw digitaal head-up instrumentenpaneel of optioneel digitaal holografisch 3D-instrumentenpaneel

De Peugeot i-Cockpit is ook voor de voorpassagier gemakkelijk te bedienen en te personaliseren met het nieuwe touchscreen. de nieuwe tochscreen beschikt over meerdere vensters en nieuwe virtuele i-toggle schakelaar switches.
Daarnaast beschikt het nieuwe dashboard over een nieuwe middenconsole met meerdere opbergmogelijkheden.

Het nieuwe 10 inch HD-Touchscreen kun je eenvoudig helemaal personaliseren. Er is een weergavemodus met meerder vensters met widges of snelkoppelingen beschikbaar, die net zo handig en snel werkt als een tablet.
Tot de noviteiten van de nieuwe Peugeot 308 behoren de volledig te configurereb i-toggle switches, die zijn uniek in dit segment. Ze bevinden zich links en rechts van het scherm en geven het interieur op geraffineerde wijze een fraai hightech accent.
Voor extra bedieningsgemak en veiligheid kun je elke i-toggle switch configureren als een snelkoppeling naar een favoriete functie in het scherm (instelscherm van de airconditioning, telefoonboek, selecteren van een radiozender, starten van een app, enz.)

DE NIEUWE PEUGEOT 308: RIJPLEZIER OP MAAT

De nieuwe Peugeot 308 beschikt over een scala van rijhulp-en parkeerhulpsystemen die het rijden nog comfortabeler en veiliger maken, waaronder;

 • Nieuwe 180 graden HD-achteruitrijcamera
 • 360 graden parkeerhulp systeem met 4 camera's
 • Langeafstands-dodehoekbewaking
 • Adaptieve cruise control met stop en go-functie
 • Actieve Lane Departure Warning System

DE KEUZE UIT VERSCHILLENDE AANDRIJFLIJNEN

De nieuwe Peugeot 308 wordt geleverd met drie verschillende motoren namelijk benzine, benzine hybride en diesel:

 • PureTech benzine motor met 110 of 130PK, de 130PK uitvoering wordt tevens met de EAT8 automaat geleverd
 • Hybride motor met 180 of 225PK gecombineerd vermogen, de hybride uitvoeringen worden altijd met de e-EAT8 automaat geleverd
 • BlueHDi diesel motor met 130PK, leverbaar in H6 of EAT8 automaat

Alle motoren zijn zeer milieuvriendelijk en vallen in de energielabels A of B, de motoren hebben een zeer geringe Co2 uitstoot (zie onderstaande prijslijsten voor de specificaties)

AFMETINGEN

De nieuwe Peugeot 308 kent de volgende afmetingen:

 • Lengte: 4367 mm
 • Breedte: 2062 mm (met uitgeklapte spiegels)
 • Hoogte: 1441 mm

ALS EEN VAN DE EERSTEN RIJDEN IN DE NIEUWE PEUGEOT 308, VANAF NU TE BESTELLEN!

De nieuwe Peugeot 308 is vanaf nu te bestellen, breng een bezoek aan onze showroom om samen de juiste uitvoering te configureren en rijdt als een van de eersten in een nieuwe Peugeot 308!