Quickscan en Inwendige motor reiniging THP/ PureTech benzine motoren

Zorg goed voor uw auto en onderhoud een THP/ PureTech motor. Blijf genieten van het comfort en de kracht van een THP / PureTech turbo benzine motor door het juiste onderhoud uit te voeren. THP staat voor Turbo High Pressure, de motor is ontwikkeld om veel vermogen te kunnen leveren tegen een relatief laag brandstof verbruik. De 1.6 THP is een geweldige motor met veel koppel en trekkracht bij een zeer laag toerental, dit resulteert in een zeer laag brandstof verbruik. De THP is zeer geschikt voor het trekken van een caravan of aanhanger.

Autobedrijf Bouwman Ommen THP motor specialist

 

Wat is een THP motor?
Citroën, DS & Peugeot (PSA Group) hebben in samenwerking met BMW  de 1.6 THP motor ontwikkeld.
THP staat voor Turbo High Pressure,  de motor is ontwikkeld om veel vermogen te kunnen leveren tegen een relatief laag brandstof verbruik. De 1.6 THP is een geweldige motor met veel koppel en trekkracht bij een zeer laag toerental, dit resulteert in een zeer laag brandstof verbruik.
Het betreft een 1.6 benzine motor met een turbo welke geleverd wordt met 125PK, 156PK, 165PK, 208PK, 225PK en zelfs 270PK vermogen.

Deze motor wordt bij Citroën en Peugeot geleverd in de 207, 208, 308, 508, 3008, 5008, DS3, DS4, DS4 CrossBack, DS5, DS7 Crossback, C4, (Grand) C4 Picasso, SpaceTourer en in de C5

THP motor onderhoud
Het is uiteraard wel zo dat een motor welke zoveel vermogen levert ook extra aandacht en onderhoud nodig heeft. Daar heeft autobedrijf Bouwman zich in gespecialiseerd, u kunt met alle THP motoren bij ons terecht voor onderhoud, storingen en eventuele klachten. 

THP Quickscan
We hebben een speciale THP Quickscan waarbij we alle risicovolle punten van de motor controleren zodat we u een goed reparatieadvies kunnen aanbieden.
De THP Quickscan bestaat onder andere uit:

  • Uitgebreide proefrit met controles
  • Uitlezen logboek en storingen
  • Updaten motormanagement computer 
  • Controle turbodruk
  • Controle brandstofdruk
  • Controle bougies en bobines
  • Controle lengte van de ketting

Het is mogelijk om een THP motor inwendig te reinigen, hierbij worden de kleppen schoon gemaakt waardoor de motor weer als nieuw rijdt.

Meer info? Neem direct contact op, of maak direct een afspraak in onze werkplaats.