Zomer en winterbanden

Autobanden

Banden zijn één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Ze zijn tenslotte het enige contact van uw auto met het wegdek en bepalen voor een groot deel de prestaties van uw auto. Ieder seizoen vraagt naar andere eigenschappen van uw banden. Het is daarom belangrijk om altijd uw auto van de juist banden te voorzien. Zo kunt u elke moment van het jaar optimaal genieten van de uitstekende wegligging én de veiligheid van uw Citroën of DS.

Zomerbanden
Bij warmere temperaturen, al vanaf 7 °C zijn zomerbanden de meest veilige banden om op te rijden. Door de relatief harde samenstelling van het rubber verbeterd een zomerband de grip op het wegdek en verkort het hiermee de remweg van uw auto. Doorrijden op winterbanden is sterk af te raden bij warmere temperaturen. Winterbanden hebben dan namelijk een veel langere remweg dan zomerbanden. Hiernaast besparen zomerbanden ook nog eens geld bij deze hogere temperaturen. Wie tijdens de zomer doorrijdt op winterbanden kan tot 20% hogere slijtage ondervinden en verbruikt tot 5% meer brandstof. Tijdig wisselen van uw banden is dus erg verstandig.

Winterbanden
Bij temperaturen onder de 7 °C is het verstandiger om met uw auto op winterbanden te rijden. Rubber wordt bij deze lagere temperaturen namelijk harder, waardoor zomerbanden grip op het wegdek verliezen. Niet alleen op sneeuw bieden winterbanden meer grip, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk regelmatig voor. Winterbanden bieden meer grip door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel met speciale groeven. Rijden op winterbanden in de winter heeft daarom positieve gevolgen op de remweg, rolweerstand en het afrolgeluid van uw auto. Hiernaast zijn in veel landen winterbanden zelfs verplicht tijdens de winter.

All Season banden
Naast winter- en zomerbanden zijn er ook All Season banden. Dit type band is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Eigenschappen welke een zomerband heeft tijdens warmere en drogere omstandigheden en een winterband heeft tijdens koudere, nattere en ijzige omstandigheden komen terug in de All Season band. Het is een compromis en biedt dus niet 100% dezelfde voordelen van zowel een zomerband als winterband. Een All Season band is een mooi compromis voor mensen die minder kilometers maken maar toch op elk moment van het jaar veilig de weg op willen. Hiernaast geven All Season banden u het voordeel dat u het hele jaar op dezelfde banden kunt blijven rijden. Dit bespaart u geld maar ook tijd om weer een ander set wielen onder uw auto te laten monteren.

Bandenwissel
Bij elke bandenwissel worden uw banden gebalanceerd en controleren wij de banden nauwkeurig. De bandenwissel is namelijk een mooi moment om alle banden goed te controleren op slijtage, profieldiepte, beschadigingen en de bandenspanning. Zo zorgen wij er voor dat uw altijd veilig de weg op gaat. Hiernaast kunt bij een bandenwissel er ook voor kiezen om tegen een kleine vergoeding uw banden bij ons op te slaan. Zo heeft u hier geen omkijken meer naar.

Banden vullen met stikstof
Het is mogelijk om uw banden te laten vullen met stikstof, de voordelen van stikstof in uw banden zijn; Banden blijven langer op spanning, Lager brandstofverbruik door optimale bandenspanning, Langere levensduur van de banden, Meer veiligheid,  Beter en constanter rijcomfort

Bent u op zoek naar goede banden voor uw auto of wilt u de banden wisselen? Wij helpen u hier graag bij. Neem contact met ons op middels het contactformulier

Onze tarieven:

  • Wielen wissel                € 49,95
  • Wielen wissel + Opslag  € 79,95
  • Stikstofvulling banden    € 4,95 per band