05 december 2019

De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid

Het moment is dan daar, de Citroën C5 Aircross SUV Hybrid. De eerste Citroën Plug-in Hybride auto. Met dit model start het Low Emission Vehicle-offensief van Citroën met het doel om in 2025 een 100% geëlektrificeerde range te hebben. Citroën C5 Aircross SUV Hybrid combineert alle voordelen die 100% elektrisch rijden biedt tijdens de dagelijkse kortere ritten met de veelzijdigheid en de actieradius van een auto met verbrandingsmotor zodat ook lange afstanden probleemloos kunnen worden afgelegd.

Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Autobedrijf Bouwman ommen Citroen 2020 vergroten

De auto zal worden uitgevoerd met een 180PK sterke PureTech benzine motor en een 80KW elektromotor. Dit combineert samen 225PK. Dit alles in combinatie met de ë-EAT8-transmissie heeft een geoptimaliseerd schakelprogramma voor nog soepeler en prettiger rijden. Bovendien is een "Brake"-modus toegevoegd waarmee de motor zichzelf oplaadt wanneer u uw voet van de rem afhaalt.

De elektromotor beschikt over een Lithium-ion hoogspanningstractiebatterij 200 V-13,2 KWH. Deze kan binnen 2 uur volledig opgeladen zijn door middel van een wallbox. Wanneer u hier niet over beschikt kunt u het uiteraard ook via het standaard stopcontact opladen dit zal 7 uur duren voor een volledig opgeladen batterij.

We verwachten deze mooie Citroën C5 Aircross SUV Hybrid halverwege juni-2020. Heeft u verdere vragen dan horen wij het graag, daarnaast zullen we u op de hoogte houden voor verdere informatie!