17 oktober 2023

Ontmoet de volledig nieuwe Citroën C3!

De Citroën C3 is volledig vernieuwd, Citroën lanceert nu de vierde generatie van de C3, deze zal vanaf het tweede kwartaal 2024 in Nederland leverbaar zijn. Dat deze nieuwe C3 flink afwijkt van zijn voorgangers, is na één blik duidelijk. Zijn hogere koets, grotere bodemvrijheid en rechte neus geven hem onmiskenbaar wat SUV-achtigs.

vergroten

Maak kennis met de nieuwe Citroën C3.


De Citroën C3 is volledig vernieuwd, Citroën lanceert nu de vierde generatie van de C3, deze zal vanaf het tweede kwartaal 2024 in Nederland leverbaar zijn.
Dat deze nieuwe C3 flink afwijkt van zijn voorgangers, is na één blik duidelijk. Zijn hogere koets, grotere bodemvrijheid en rechte neus geven hem onmiskenbaar een SUV uitstraling.

De nieuwe C3 wordt leverbaar in benzine PureTech, mild hybride en in een volledig elektrische ë-C3 met een bereik van 320 km.

De volledig elektrische ë-C3 zal leverbaar worden vanaf € 24.290,- en is daarmee zeer scherp geprijsd.

Comfort is het belangrijkste bij de nieuwe C3 zo is de auto voorzien van de Progressive Hydraulic Cushions vering zoals we die ook kennen van de C4 en de C5 Aircross, ook in het interieur gaat het comfort verder met Advanced Comfort stoelen.

Afmetingen:

  • Lengte: 4,01 m
  • Breedte: 1,76 m 

Het dashboard is eenvoudig van opzet, maar Citroën is er goed in geslaagd om het geheel door slimme aankleding toch een leuke uitstraling te geven. Zo is er een digitaal instrumentarium dat de informatie op een zwarte balk helemaal bovenin het dashboard projecteert. Boven het stuur dus, waarmee dit scherm volgens de Fransen zelf het midden houdt tussen een instrumentarium en een head-updisplay. Er is een centraal touchscreen, maar alleen in de duurdere 'Max'-uitvoering

De auto is naar wens te personaliseren, zo heeft de auto rondom vier korte sierstripjes, ook wel ‘color clips’ genaamd. Je vindt deze 'color clips' in de voorbumper en in de achterste raamstijlen en kunt ze in enkele seconden eenvoudig vervangen, zodat het mogelijk is om een ander kleur-accent te geven aan je C3. De rest van de koets is standaard trouwens in één kleur uitgevoerd; alleen de duurdere Max-versie krijgt het contrasterende dak dat op de foto's te zien is. Het dak kan dan wit of zwart zijn, de rest van de koets kan in wit, zwart, blauw, rood of grijs worden uitgevoerd.