02 februari 2021

De leeuw is ontwaakt: De nieuwe Peugeot 508 PSE

Een ruime en zeer sportieve Peugeot 508 PSE wordt momenteel getest en zal binnenkort in productie gaan!

vergroten

Peugeot 508 PSE, Peugeot Sport Engineered

Geniet van een design gedicteerd door efficiency. Dankzij nieuwe designelementen die een moderne invulling geven aan sportiviteit hebben de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 een krachtige en indrukwekkende stance gekregen, die wordt versterkt door de bumper, de zijskirts, de grotere spoorbreedte voor en achter en de nieuwe, speciale 20 inch-velgen. De nieuwe iconische zwarte grille met "zwevende" lamellen, de verticale windgeleiders en andere aerodynamische onderdelen versterken de efficiency van dit dynamische uiterlijk. De nieuwe exclusieve carrosseriekleur Gris Selenium, met subtiel parelmoereffect, in combinatie met de opvallende accenten in de kleur Kryptonite laat het vloeiende, zuivere en strakke silhouet nog beter tot zijn recht komen.


De nieuwe Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered wordt momenteel getest en is inmiddels bestelbaar.
Vanaf productiemaand april zal de auto in productie gaan waarna deze in mei in Nederland verwacht wordt!

Een paar cijfers over deze sterke leeuw:

  • Vermogen: 360PK
  • Acceleratie 0 tot 100 km/h : 5,2 sec.
  • Maximaal koppel: 520 nm
  • Aantal motoren: 3 (2 elektromotoren en een benzine motor)
  • Co2 uitstoot: 46g

 

Met de PEUGEOT i-COCKPIT® wordt autorijden een nog intensere beleving. Het compacte stuurwiel zorgt voor een ongekend dynamisch stuurkarakter. Op het nieuwe head-up instrumentenpaneel wordt in uw directe gezichtsveld alle belangrijke rijinformatie weergegeven, zodat u uw blik op de weg gericht kunt houden. Onder de middenconsole is een plek om uw smartphone op te laden. Het Connect 3D-navigatiesysteem met spraakherkenning staat borg voor een ontspannen reis: dankzij de TomTom®-services wordt alle voor het rijden nuttige informatie in real time weergegeven.

Kies voor de veelzijdigheid van een hybride en de efficiency van een high performance motor! Dankzij de kracht van de hybride-aandrijflijn met een totaal vermogen van 360 pk, geleverd door de twee elektromotoren en de verbrandingsmotor, en de vierwielaandrijving hebben de 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 een geweldige tractie. Het maximale koppel van 520 Nm garandeert op zijn beurt spectaculair snelle tussensprints.

Deze indrukwekkende prestaties gaan samen met de brandstofbesparende voordelen van de hybride-aandrijflijn en de mogelijkheid om tot wel 42 km (WLTP) volledig elektrisch te rijden.

De prijs
De 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 is beschikbaar als Berline en als SW.
De prijzen zijn als volgt:

  • 508 Berline Peugeot Sport Engineered HYbrid 360 e-EAT8 € 70.870
  • 508 SW Peugeot Sport Engineered HYbrid 360 e-EAT8 € 72.470 


De enige twee beschikbare opties zijn een Panoramisch schuifdak en een On-board charger 7,4 kW.