09 oktober 2021

Binnenkort bij ons in de showroom: De nieuwe Peugeot 308!

Peugeot presenteert de nieuwe 308 Berline en SW. Het model combineert een expressieve stijl met een sportief profiel en een geraffineerd vormgegeven achterzijde. De nieuwe 308 is efficiënt en ultramodern, zonder afbreuk te doen aan de essentie en de verwachtingen van klanten in het segment.

vergroten

De nieuwe Peugeot 308: Het nieuwe gezicht van Peugeot

 

Peugeot presenteert de nieuwe 308 Berline en SW.
Het model combineert een expressieve stijl met een sportief profiel en een geraffineerd vormgegeven achterzijde. De nieuwe 308 is efficiënt en ultramodern, zonder afbreuk te doen aan de essentie en de verwachtingen van klanten in het segment.

De nieuwe 308 is van topklasse en voorzien van state-of-the-art technologie. Daarbij biedt de nieuwe en verbeterde Peugeot i-Cockpit® een nieuwe ervaring dankzij:

  • Het nieuwe compacte stuurwiel, uitgerust met bedieningselementen en optioneel stuurwielverwarming.
  • Het driedimensionale digitale head-up instrumentenpaneel op ooghoogte met een 10-inch digitaal display.
  • De innovatieve 10-inch HD-touchscreen met het nieuwe, intuïtieve infotainmentsysteem PEUGEOT i-Connect® Advanced met de kenmerkende bediening en omgeving van een smartphone.
  • De nieuwe i-toggles ter vervanging van de fysieke knoppen van de klimaatregeling, waarbij elke i-toggle-knop volledig configureerbaar is en een snelkoppeling vormt naar een specifieke functie op het centrale beeldscherm.
  • Connectiviteit met vier USB-C-aansluitingen, draadloze mirroring-functie en de mogelijkheid om twee telefoons tegelijk via Bluetooth te verbinden

Het Drive Assist 2.0-pakket van de nieuwe 308 bevat de nieuwste generatie semi-autonome rijhulpsystemen voor nog meer veiligheid.

Het pakket bestaat uit een Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie (in combinatie met automatische EAT8-versnellingsbak), een waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook en drie nieuwe functies die beschikbaar zijn op tweebaanswegen: semi-automatische rijstrookwisseling, vroegtijdige snelheidsaanbeveling en aanpassing van de snelheid in bochten.

De nieuwe PEUGEOT 308 is het eerste model met het geheel nieuwe Peugeot Logo in de neus en is leverbaar met keuze uit meerdere motorvarianten, zoals de plug-in hybrides HYbrid 225 e-EAT8 en HYbrid 180 e-EAT8, de benzineversies PureTech 110 , PureTech 130 en PureTech 130 EAT8 en de dieselversies BlueHDi 130 en BlueHDi 130 EAT8.